VIN & Club@utover

VIN-sök

I oktober 2015 lanserade vi VIN-sök, det vill säga möjligheten att söka på registreringsnummer och få svar på exakt vilken vindruta som sattes i bilen i fabrik. Det har länge varit ett problem bland svenska verkstäder att matcha rätt ruta till en bil, eftersom det blir fler och fler val per modell, ibland uppåt 15 stycken. Med VIN-sök får du antingen träff (som är 100% korrekt) eller ej.

Tjänsten har flera fördelar:

• Föraren slipper komma in till verkstaden innan bytet för att du som verkstad ska kunna kontrollera vad som sitter i, vilket leder till mer effektiv kundservice. Kunden behöver bara ange sitt registreringsnummer på telefon.

• Du minimerar felbeställningar och spar tid och miljö.

• Det höjer din verkstads professionalitet gentemot försäkringsbolagen (i det att de kan känna sig trygga i att du väljer exakt rätt produkt, både ur säkerhets- och kostnadsperspektiv).

Club@utover

I samband med att VIN-söken lanserades kom också Club@utover till Sverige. Club@utover är en medlemsklubb. Är du medlem då kan du på Autovershopen hitta följande:

• Närmare 900 instruktionsfilmer gällande glasmontering baserade på OEM-tillverkarens anvisningar. Filmerna täcker 85% av den svenska vagnparken och för varje modell visas den mest komplexa rutan. Utifrån den filmen är det sedan möjligt att göra även de mindre komplicerade rutorna för just den modellen. Filmerna fokuserar på de svåra momenten, d.v.s. för- och efter-arbetet, snarare än själva basjobbet i att limma och montera rutan. En film tar därför sällan mer än 10 minuter, men du får ändå den mest kritiska informationen för ett lyckat, skadefritt byte.

E-learning i sju moduler med allt från allmänna frågor kring vindrutor till bakrutor och lim. Efter varje modul följer tester och man väljer själv vilken nivå man vill lägga sig på – nybörjare eller avancerad. Perfekt om en verkstad står i begrepp att lära sig mer om bilglas.

• Från och med VIN-lanseringen är regnummer-söken i Autovershopen endast tillgänglig för våra club@utover-medlemmar. Du har då fri tillgång till denna och kan göra hur många sökningar du vill.